Bu kadınlar ne yapıyor?

İzmir’de maddi hasarlı trafik kazalarını önlemek için bu özel tim kuruldu...

27 Şubat 2012 Pazartesi 15:43
Bu kadınlar ne yapıyor?
Sanki alışverişe çıkmış gibiler ama günlük koşuşturmanın çok dışında, biraz da ‘şüpheli’ görünüyorlar. Dikkatle bakınca sürücülere dikkat kesildiklerini görmek mümkün, üstelik telsizleri de var. Peki ama kim bu kadınlar?

Burası İzmir... Hava yağışlı ama trafik akıyor. Caddede bir kadın ise günlük koşuşturmanın çok dışında görünüyor. Dikkatle trafiği izliyor, sürücüleri. Biraz da ‘şüpheli’ görünüyor sanki; filmlerden tanıdığımız FBI ajanlarına benziyor biraz. Paltosunun içinden çıkan bir telsizle, bir yerlerle iletişim kurduğu kesin... Bu kadın bir polis. Görevi, trafikte ilerlerken, direksiyon başında cep telefonuyla konuşan, kırmızı ışıkta geçen sürücüleri belirlemek... Hedefi, kazaları önlemek!..

4’ü kadın 15 kişilik özel tim

İzmir’de maddi hasarlı trafik kazalarına daha çok direksiyon başında cep telefonuyla konuşan sürücülerin neden olduğu ortaya çıkınca Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü yetkilileri harekete geçti ve yeni bir uygulamayı devreye soktu. Cep telefonu kullanan sürücülerin yarı sıra kural ihlali yapanların da belirlenebilmesi için 4’ü kadın 15 kişiden oluşan bir ‘sivil trafik polisi timi’ kuruldu. En önemli görev ise kadın polislere verildi.
Araç yoğunluğunun fazla olduğu merkezi yerlerin denetimini üstlenen kadın polisler günlük kıyafetlerle görev yerlerine geliyor, hatalı davranan sürücüleri belirliyor ve onları kıyafetlerinin içine kamufle ettikleri telsizlerle ekiplere bildiriyor. Bu uygulamayla özellikle cep telefonuyla konuşma ve kırmızı ışık ihlallerinin önüne geçileceğine inanan emniyet yetkilileri, sürücülerin resmi ekipleri gözetlemek yerine, kurallara uymaları gerektiğini söylüyor. 
04haber250x250 -->

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    nöbetçi Ağrı
    Hava Durumu
    NAMAZ VAKİTLERİ
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    Arşiv