Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar yaptığı icraatlarla konuşulmaya devam ediyor. Belediyenin 2021 yılı gelir-giderlerini tablo yaptırarak belediye binasına asarak bir ilki gerçekleştirmiş oldu.
Doğubayazıt Belediyesi'nin Bağımsız Belediye Başkanı Yıldız Acar, Belediyenin gelir giderler ve borçlarını ilçe halkına duyurmak için belediye binasına afiş astı. Başkan Acar, Her fırsatta şeffaflık sözü verdiklerini hatırlatarak, her yerel yönetim vatandaşına hesap verebilmeli. Belediyenin gelir ve giderinin herkesin öğrenmesi gerektiğini anlattı.
Yıldız Acar, "Her zaman dediğimiz gibi şeffaflık bizim olmazsa olmazımızdır. Biz halk ile yaptığımız toplantılarımızdan zaten bunun hesabını veriyorduk. Oraya katılmayan vatandaşlarımız var, memurlar var ya da bunu rakamsal olarak merak eden vatandaşlarımız olacağını düşündüğümüzden böyle bir çalışma yaptık. Halka ait olan bir şeyin hesabının verilmesi toplumu sevindirdi. Hesap vermemiz insanları olumlandırır diye düşündüm" dedi.
İlçe halkı da Doğubayazıt Belediyesi'nin yaptığı bu uygulamadan dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir, teşekkür ederiz.
Bu habere yorum yapan ilk siz olun!